Кабмін виділив 150 млн грн на діагностику COVID-19

15 окт, 16:00

Кабінет міністрів України виділив 150 млн грн на діагностику COVID-19.

Про це повідомляє МОЗ.

«Кабінет міністрів України виділив 150 мільйонів гривень на забезпечення потреби закладів охорони здоров’я, які проводять попередню діагностику COVID-19, розхідними матеріалами для діагностики коронавірусної хвороби», — йдеться в повідомленні.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив, що коронавірусна хвороба, а особливо штам «Дельта», поширюється дуже швидко.

«Тому ми повинні вживати всіх можливих заходів для оперативного реагування, зокрема, тестувати осіб із будь-якими симптомами ГРВІ, відстежувати контактних осіб. Тестування є одним зі способів перервати ланцюг інфікування», — сказав Ляшко.

Повідомляється, що кошти виділили за бюджетною програмою «Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Зазначається, що додатково очікується поставка 2 млн експрес-тестів коштом спеціального фонду Державного бюджету України за бюджетною програмою «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

«Це дозволить покрити додаткову потребу закладів охорони здоров’я для діагностики COVID-19 та забезпечити безкоштовне тестування осіб з підозрою на коронавірусну хворобу», — інформує МОЗ.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256335.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua