США відкриють наземні кордони для вакцинованих туристів

16 окт, 14:00

Сполучені Штати Америки з листопада відкриють наземні кордони для вакцинованих іноземців.

Про це повідомив міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас.

Відкриються сухопутні пункти пропуску, поромні переправи й залізничне сполучення, які протягом останніх понад півтора року працювали зі значними обмеженнями – дозволялися лише поїздки, що здійснюються з вагомих підстав.

За словами Майоркаса, наступного місяця США “дозволять подорожнім з Мексики й Канади, які повністю вакцинувалися від COVID-19, здійснювати необов’язкові поїздки до Сполучених Штатів, зокрема, приїздити в гості до друзів чи родичів, або з туристичною метою”.

Також очільник міністерства внутрішньої безпеки США зазначив, з січня 2022 року довідку про повну вакцинацію вимагатимуть і для поїздок, що здійснюються з вагомих підстав. Це стосуватиметься, зокрема, водіїв-далекобійників, студентів і медичних працівників.

Минулого місяця Сполучені Штати оголосили, що з листопада відкриють повітряні кордони для повністю вакцинованих іноземців з 33 країн. Це стосується країн Шенгенської зони, Великобритані, Ірландії, Китаю, Індії, Ірану, Бразилії, ПАР. Тим, хто не має щеплення, потрібно буде здати тест на коронавірус до поїздки і після прибуття в США. Центри з контролю та профілактики захворювань США раніше заявляли, що держава визнаватиме всі вакцини, затверджені ВООЗ.

Заборону на в’їзд до Сполучених Штатів ухвалила адміністрація Дональда Трампа в березні 2020 року. Громадяни України нині можуть потрапити до США літаком за наявності негативного тесту, зробленого за 72 години до поїздки, або довідки про одужання від коронавірусу.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256365.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua