До загального фонду держбюджету від платників податку на прибуток підприємств Дніпропетровщини надійшло майже 2,4 млрд гривень

18 окт, 11:06

Порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено ст. 137 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).
Платники податку на прибуток підприємств Дніпропетровщини поповнили загальний фонд Державного бюджету України у січні – вересні 2021 року на 2,39 млрд гривень. Показник виріс у порівнянні з минулим роком майже на 614 млн гривень, або на 21,3 відсотки.
ПКУ передбачено, що податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 ст. 137 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком.
Нагадуємо, що платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256409.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua