За двоокис вуглецю платники екоподатку Дніпропетровської області до зведеного фонду державного бюджету сплатили майже 151 млн грн

18 окт, 11:08

Податковим кодексом України встановлено, що не є платниками екологічного податку за викиди двоокису вуглецю суб’єкти, якими здійснюються такі викиди в обсязі не більше 500 тонн за рік.
У разі якщо річний обсяг викидів двоокису вуглецю перевищує 500 тонн за рік, суб’єкти зобов’язані зареєструватися платниками податку у податковому (звітному) періоді, в якому відбулося таке перевищення. Такі платники зобов’язані скласти та подати податкову звітність, нарахувати та сплатити екологічний податок за податковий (звітний) період, у якому відбулося таке перевищення, у порядку, передбаченому Податковим кодексом України.
Так, за період січень – вересень 2021 року суб’єкти господарювання Дніпропетровщини до загального фонду Державного бюджету України спрямували за викиди двоокису вуглецю майже 151 млн гривень екоподатку. Ця сума перевищує минулорічний показник аналогічного періоду майже на 19,2 млн гривен.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256412.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua