Платники ПДВ Дніпропетровського регіону протягом дев’яти місяців 2021 року спрямували до загального фонду держбюджету понад 8,1 млрд гривень

19 окт, 10:48

Платники ПДВ Дніпропетровського регіону протягом січня – вересня 2021 року до Держаного бюджету України спрямували суму понад 8,13 млрд гривень. Надходження з ПДВ у порівнянні з 2020 роком зросли на понад 791,4 млн гривень.
Нагадуємо, що для цілей оподаткування платником ПДВ є, зокрема:
1) будь-яка особа, що провадить або планує провадити господарську діяльність і реєструється за своїм добровільним рішенням як платник ПДВ у порядку, визначеному ст.183 Податкового кодексу України (далі – ПКУ);
2) будь-яка особа, що зареєстрована або підлягає реєстрації як платник ПДВ;
3) будь-яка особа, що ввозить товари на митну територію України в обсягах, які підлягають оподаткуванню ПДВ, та на яку покладається відповідальність за сплату податків у разі переміщення товарів через митний кордон України відповідно до Митного кодексу України.
Крім того, особою, відповідальною за нарахування та сплату ПДВ до бюджету у разі постачання послуг нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими як платники ПДВ, якщо місце постачання послуг розташоване на митній території України, є отримувач послуг.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256460.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua