Європа повинна протистояти газовому шантажу з боку Росії – лідер Зелених Німеччини

20 окт, 13:30

Росія шантажує Європу, щоб ціни на енергоносії зростали, заявила претендентка на посаду глави МЗС Німеччини, співголова партії Зелених Анналена Бербок. Про це повідомляє Голос Америки.

"Ми бачимо, що Росія грає в покер", – заявила Бербок. Поряд із високим попитом і обмеженою пропозицією газу вона зазначила, що Європа чує від Росії про скорочення постачання. "Ми не повинні дозволяти себе шантажувати", – підкреслила Бербок.

Лідер Зелених нагадала про важливість дотримання законодавства Євросоюзу, за яким оператор трубопроводу не може бути виробником газу, який через нього транспортують. Газпром володіє Північним потоком-2 і буде виробником газу, який через нього постачається. Для запуску трубопроводу буде потрібно звільнити ПП-2 від цієї вимоги.

Росія може скористатися підвищенням цін на газ, щоб домогтися швидкого отримання дозволу на запуск ПП-2, навіть якщо не будуть дотримані всі вимоги закону, вважає Бербок.

Водночас партія СДПН, яка може стати найбільшою фракцією в потенційній коаліції з Зеленими і ВДП, тривалий час підтримувала будівництво ПП-2, незважаючи на критику з боку опонентів.

Денис Юдин

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256498.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua