Місцеві бюджети від платників Дніпропетровщини з початку 2021 року отримали майже 476 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

20 окт, 14:32

Базовий податковий (звітний) період для обчислення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки дорівнює календарному року.
Платники Дніпропетровської області (фізичні і юридичні особи) протягом січня – вересня 2021 року спрямували до місцевих бюджетів майже 476 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на суму понад 150,2 млн грн більше аналогічного періоду 2020 року.
Звертаємо увагу, що ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 відс. розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256523.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua