Україна веде переговори з Британією про купівлю ракет для кораблів і літаків – The Times

21 окт, 13:15

Україна веде з Великою Британією переговори про купівлю ракет для кораблів і літаків на тлі побоювань, що Росія може використовувати газову кризу для ескалації агресії. Про це повідомляє The Times з посиланням на свої джерела.

За даними видання, планується, що Велика Британія надасть для українських патрульних катерів ракети класу "земля-земля", розроблені компанією MBDA UK, найбільшим виробником ракет в Європі. Ці ракети можуть вражати "рій" цілей одночасно і використовуватися проти цілей як на морі, так і на суші.

Дві країни також обговорюють ракети класу "повітря-земля" Brimstone для українських літаків, пишуть у виданні. Вважається, що вони коштуватимуть по 100 000 фунтів стерлінгів за кожну. Ці ракети можуть вражати невеликі швидкого руху цілі та застосовувалися на британських винищувачах RAF проти терористичної організації Ісламська держава.

За даними видання, переговори ведуться на тлі побоювань України, що РФ може посилити агресію і захопити нові території після запуску російсько-німецького газопроводу Північний потік-2.

За словами неназваного українського дипломата, є побоювання, що Росія планує зимову військову операцію, яка може призвести до ескалації напруженості на Донбасі та може мати непередбачувані наслідки для безпеки всієї Європи.

Марк Сировой

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256545.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua