Нафтогаз переніс дату пошуку газу в Чорному морі на три роки

21 окт, 14:45

НАК "Нафтогаз України" може почати бурити свердловини на шельфі Чорного моря не раніше ніж через п'ять років. Про це повідомив LIGA.net член правління Нафтогазу Маврікій Калугін 20 жовтня на Українському газовому інвестиційному конгресі в Києві.

"Першу свердловину на шельфі ми можемо пробурити не швидше, ніж через п'ять років. Щоб пробурити, потрібно залучити компанію, яка знає, як бурити на глибині, – сказав топменеджер і зазначив, що п'ять років – ще оптимістичний сценарій. – Тільки одна свердловина коштуватиме $4-6 млрд. Ми не зможемо це зробити самі. Нам потрібні партнери".

За його словами, щоб пробурити одну свердловину в морі, не враховуючи будівництво всіє необхідної інфраструктури, знадобиться шість місяців. Це довше ніж на суші, каже Калугін.

Але все одно, за оцінкою топменеджера, видобуток газу на родовищах Укргазвидобування можна буде підняти не раніше трьох-п'яти років.

Загалом, за підрахунками Нафтогазу, щоб виконати свою "стратегію-2030" держкомпанії треба буде інвестувати протягом 10 наступних років у видобуток $20 млрд.

Богдан Заика

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256551.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua