Взаємодія з платниками податків: у Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області пройшов семінар для членів АППУ з окремих питань адміністрування ПДВ

25 окт, 11:11

Днями за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) у режимі он-лайн проведено семінар для платників податків – членів Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Дніпропетровській області (далі – АППУ в Дніпропетровській області) та бухгалтерів платників податків, що входять до складу Територіального відділення.
Тематика семінару присвячена окремим питанням адміністрування ПДВ, пов’язаних з розблокуванням податкових накладних, реєстрацію яких зупинено.
Семінар відбувся за участі заступника начальника ГУ ДПС Леонова Валерія, начальника управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Осипової Манушак, начальника відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Добросовістної Нелі, начальника відділу перевірок інших галузей економіки управління податкового аудиту ГУ ДПС Дядченко Юлії, головного державного інспектора відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Глухої Тетяни, платники податків – представники АППУ в Дніпропетровській області та заступника Голови Ради АППУ в Дніпропетровській області Іванова Дмитра.
Реєстрація податкової накладної/розрахунку коригування (далі – ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) та питання зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН сьогодні є одними з найактуальніших для платників, які зареєстровані платниками ПДВ. Отже, обговорення зазначених питань у пріоритеті порядку денного семінару.
Фахівці ГУ ДПС зупинились на питаннях стосовно вимог, передбачених Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 (далі – Порядок), на повідомленні щодо розблокування зупинених податкових накладних, звернули увагу, зокрема на алгоритм дії платника ПДВ у разі отримання ним квитанції про блокування податкових накладних/розрахунків коригування в електронній формі в автоматичному режимі.
Окремо розглянуто деякі особливості заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість  (Додаток 5 до Порядку) (далі – Таблиця).
Значну увагу приділено наступним питанням: особливостям оформлення і подачі Таблиці та пакетів первинних документів деякими платниками, які здійснюють будівельно-монтажну діяльність; умовам ведення господарської діяльності, за яких не відбувається блокування реєстрації ПН/РК в ЄРПН; особливостям у разі застосування оновлених кодів умовних причин коригування ПН і РК.
У ході он-лайн семінару податківці з представниками АППУ активно обговорювали питання, пов’язані з блокуванням ПН/РК.
Учасники заходу отримали фахові відповіді на питання, пов’язані із зупиненням реєстрації ПН/РК в ЄРПН.
Співпраця податкової служби Дніпропетровської області з АППУ вже є традицією, адже здійснюється на постійній основі. Така взаємодія платників і податківців сприяє підвищенню рівня податкової культури, повній та своєчасній сплаті податків і зборів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256638.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua