Дефіцит чипів. Скільки доведеться чекати, щоб купити популярний автомобіль: 10 марок

27 окт, 14:00

Криза на світовому ринку автопрому докотилася і до України. Щоб купити популярну машину доведеться стати в чергу, пише forbes.ua.

Продаж світових автовиробників у 2021 році падає через дефіцит напівпровідників, викликаний постпандемічним сплеском споживання. Компаніям не вистачає мікрочипів, що використовуються в тому числі для систем запуску та гальмування, навігації та мультимедіа.

Крім дефіциту запчастин, збільшився і час доставки. Через величезний попит на відправку з Китаю, США та інших країн, за даними маркетплейсу морських перевезень Freightos, середній час доставки морських вантажів збільшився з 41 дня минулого року до 70 днів.

Найпопулярніший автомобіль серед українців, за даними Autoconsulting, – Toyota RAV4. Щоб його отримати із салону, доведеться чекати близько 80 днів, заздалегідь забронювавши постачання та заплативши від 3% до 10% вартості авто.

З 10 найпопулярніших марок в Україні найдовше доведеться почекати Volkswagen Touareg – дев'ять місяців. А ось купити Nissan Qashqai та Mitsubishi Outlander можна без черги.

Юрий Тарасовский

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256716.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua