Виїзд мобільного ЦОПу до Новомиколаївського старостинського округу Верхньодніпровської міської територіальної громади Кам’янського району

27 окт, 10:50

До мешканців Новомиколаївського старостинського округу Верхньодніпровської міської територіальної громади Кам’янського району Дніпропетровської області нещодавно організовано виїзд мобільного ЦОПу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) за участі заступника начальника ГУ ДПС Валерія Леонова (у режимі онлайн), начальника Верхньодніпровської ДПІ Плахотник Оксани.
Під час роботи мобільного ЦОПу Валерій Леонов звернув увагу на те, що на сьогоднішній день пріоритетним питанням є налагодження системної партнерської роботи з територіальними громадами щодо надання адміністративних послуг, інформаційно-роз’яснювальної підтримки у форматі виїзних семінарів-нарад тощо, та акцентував увагу присутніх на набрання чинності Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».
Присутніх проінформовано щодо новацій податкового законодавства, а саме запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування, яке розпочалося першого вересня цього року.
Начальник Верхньодніпровської ДПІ проінформувала, які об’єкти підлягають добровільному декларуванню. Висловила впевненість, що результатом співпраці податкової служби та територіальних громад стане відповідальне ставлення до вимог законодавства і своєчасне виконання обов’язків кожним громадянином, і як результат – розвиток та процвітання новостворених територіальних громад. Вона наголосила на важливості використання електронних сервісів ДПС у повній мірі.
Під час виїзду фахівцями прийнято:
- заяв за формою 5-ДР -10 шт.;
- заяв щодо проведення звірки даних з податку на майно з фізичних осіб – 46 шт.;
- та надано практичну допомогу в отриманні електронного цифрового підпису і поданні декларацій про майновий стан та доходи (7 декларацій 100 % в електронному вигляді).
Наприкінці зустрічі були надані вичерпні відповіді на запитання присутніх та вручені листівки та пам’ятки.
Податківців подякували за надання важливої та актуальної інформації і висловили бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг у майбутньому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256726.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua