Майже 3 млн грн надійшло до бюджету за результатами фактичних перевірок АЗС, проведених податківцями Дніпропетровщини

28 окт, 10:53

Одним із пріоритетних напрямків роботи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) є протидія нелегальному ринку обігу паливо-мастильних матеріалів (далі – ПММ).
Податкова служба Дніпропетровщини на постійній основі здійснює аналіз інформації, наявної в інформаційних базах ДПС, щодо господарської діяльності суб’єктів господарювання, пов’язаної з роздрібною торгівлею пального.
Облік залишків пального на акцизних складах та джерел походження товару, який реалізується – на особливому контролі.
Фахівцями управління податкового аудиту ГУ ДПС проведено 7 фактичних перевірок АЗС одного із суб’єктів господарювання, за результатами яких встановлені порушення.
Так, діяльність субʼєкта господарювання, який перевірявся, проводилась з несвоєчасно зареєстрованими рівномірами-лічильниками та витратомірами-лічильниками. Також, платником не передавалась щоденна звітність рівномірів-лічильників.
Крім того, за результатами співставлення зареєстрованих акцизних накладних із даними рівномірів-лічильників встановлено факт нестачі ПММ, що в свою чергу свідчить про реалізацію палива без застосування реєстраторів розрахункових операцій.
До субʼєкта господарювання застосовано штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 2,9 млн грн, які сплачені до бюджету України в повному обсязі.
Звертаємо увагу, що у разі встановлення випадків реалізації пального на АЗС (АГЗС) з порушенням вимог законодавства України, просимо терміново інформувати Головне управління ДПС у Дніпропетровській області для вжиття контрольно-перевірочних заходів.
Для детального та якісного розгляду наданих звернень просимо за можливості зазначати: адресу господарського об’єкту, назву суб’єкта господарювання, надавати підтверджуючі документи (за наявності) або будь-яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256769.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua