Відвідуваність ресторанів у Києві впала на 50-70%. Вони повально закриваються, – експерт

07 ноя, 16:00

«Червона» зона в Києві не обіцяє ресторанам нічого хорошого. Падіння відвідуваності вже зараз склало 50−70%, а у якихось закладів взагалі немає відвідувачів.

Тому, як розповідає співзасновник Національної ресторанної асоціації України Ольга Насонова, деякі ресторани закрилися взагалі, щоб не множити свої збитки.

«Найрозумніші не планують працювати на цьому тижні взагалі – подивляться, що буде. Як активно йтимуть перевірки, як етично поводитимуться перевіряючі. І скільки взагалі буде відвідувачів, адже вакцинованих не так вже й багато, на всі ресторани не вистачить. Так, персонал майже у всіх ще якось щеплений, відсотків 70 точно вже є», — підкреслила вона.

Але справа не в персоналі, зазначає експерт, адже за це ресторани «зможуть відповісти». А ось як відповідати за своїх гостей, як їх перевіряти — питання. І якщо немає сертифіката — чи гнати клієнта в шию? А якщо не йде — чи потрібно викликати поліцію?

Таким чином, ресторанний бізнес може запросто перетворитися на «сферу контролю над рівнем вакцинації», скаржиться експерт.

«Вихід один — рестораторам потрібно відстояти своє право не нести відповідальності за сертифікати гостей. Відповідальність за наявність сертифіката або довідки та їх достовірність — тільки на відвідувачі. Так має бути», — резюмує Насонова.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256927.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua