Сінгапур має намір стати глобальним криптовалютним центром

04 ноя, 09:15

Влада Сінгапуру не раз в новітній історії доводила, що здатна рухатися на вістрі прогресу. Сьогодні вони бачать перспективу в криптовалютах і блокчейні. Гряде «економіка токенізації», і без урахування цих тенденцій можна залишитися на узбіччі історії. Щоб цього не сталося, державний фінансовий сектор Сінгапуру змінюється в бік відкритих для криптоекономіки дверей.

«Діяльність на основі криптовалют — це, по суті, інвестиції в перспективне майбутнє, форма якого наразі не ясна, — сказав Раві Менон, нинішній глава Валютного управління Сінгапуру. – Але якщо не включитися в цю гру, я думаю, Сінгапур ризикує відстати. Ранній вступ у цю гру означає, що ми можемо отримати перевагу і краще зрозуміти як потенційний виграш, так і ризики».

З січня 2020 року в Сінгапурі набув чинності закон Про ліцензування криптовалютної діяльності. Заявки подали близько 170 компаній з усього світу, збільшивши кількість учасників фінансового ринку Сінгапуру до 400. Правила видачі ліцензій виявилися настільки жорсткими, що на сьогоднішній день ліцензії отримали тільки три компанії, а 30 вже зняли заявки після спілкування з регулятором.

Влада не збирається опускати планку і планує створити надійну систему для обороту криптовалюти з урахуванням всіх відомих факторів, включаючи захист від тіньового обороту. Більше того, зважаючи на складність і новизну питання штат співробітників Валютного управління Сінгапуру значно розширено. Влада і бізнес мають намір спільно знайти відповіді на питання ефективного і безпечного обороту криптовалюти, що підштовхне не тільки фінансовий сектор міста-держави, але також інші галузі і, в підсумку, його економіку.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256967.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua