До загального фонду держбюджету протягом десяти місяців 2021 року від платників Дніпропетровщини надходження рентної плати за спеціальне водокористування збільшились у 2 рази

09 ноя, 11:58

«Платниками Дніпропетровщини протягом десяти місяців поточного року спрямовано до загального фонду держбюджету майже 63 млн грн рентної плати за спеціальне водокористування. Надходження у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року виросли більш ніж на 31,6 млн грн, або на 101,8 відсотків», – про це повідомила начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Копильченко Тетяна.
Нагадуємо, що відповідно до норм Податкового кодексу України за відсутності у водокористувача дозволу на спеціальне водокористування із встановленими в ньому лімітами використання води рентна плата справляється за весь обсяг використаної води, що підлягає оплаті як за понадлімітне використання.
За понадлімітне використання води рентна плата обчислюється за кожним джерелом водопостачання окремо згідно з установленими ставками рентної плати та коефіцієнтами.
У разі перевищення водокористувачами встановленого річного ліміту використання води рентна плата обчислюється і сплачується у п’ятикратному розмірі виходячи з фактичних обсягів використаної води понад встановлений ліміт використання води, ставок рентної плати та коефіцієнтів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257087.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua