Питання працевлаштування іноземців на Дніпропетровщині розглядались під час ZOOM-наради

11 ноя, 10:20

Завдяки новелам у міграційній сфері Україна стала привабливішою для іноземців, які бажають тут працевлаштуватися чи відкрити свій бізнес. Забезпечити дотримання прав і соціальних гарантій іноземних громадян, які працюють в Україні, а також припинити зловживання роботодавцями, які сприяють нелегальній міграції – один із пріоритетів у роботі державних органів.
Нещодавно за організацією управління з питань праці Дніпропетровської області у форматі онлайн проведено робочу нараду з метою обговорення здійснення спільних заходів щодо роботодавців, які застосували у 2020 році – І півріччі 2021 року працю іноземців та осіб без громадянства на підставі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства та щодо яких згідно проведеного Пенсійним фондом України моніторингу відсутні дані стосовно виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування стосовно іноземних найманих працівників.
У заході взяв участь заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій.
Дотримання законодавства про працю та зайнятість населення роботодавцями, які отримали дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, сьогодні приділяється особлива увага.
За словами Леонова Валерія роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, що видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.
Праця іноземців та осіб без громадянства може застосовуватися на різних посадах в одного або декількох (двох і більше) роботодавців, за умови отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на кожній посаді.
«Забезпечення гідного рівня умов праці для громадян України та іноземців, осіб без громадянства, своєчасна і в повному обсязі оплата праці іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні – всі ці умови забезпечать додаткові надходження до бюджетів», - зазначив Леонов Валерій.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257137.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua