Застосування РРО/програмних РРО: за ініціативою начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Чуб Ганни проведено онлайн зустріч з бізнесом

16 ноя, 10:45

Днями, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області у форматі онлайн проведено зустріч з бізнесом на тему «Актуальні питання стосовно застосування РРО/програмних РРО суб’єктами господарювання».
Зустріч відбулась за ініціативою начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Чуб Ганни.
У заході прийняли участь та голова Спілки Підприємців Дніпропетровщини, заступник голови робочої групи щодо вирішення проблемних питань діяльності фізичних осіб – підприємців у Дніпропетровській області Григоренко Олег, начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Осипова Манушак; начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Самсоненко Євгенія; начальник управління електронних сервісів ГУ ДПС Свірська Алла; начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС Аратюнова Світлана та представники бізнес-спільноти Дніпропетровського регіону.
На зустрічі розглядались нагальні питання, пов’язані із застосуванням РРО/програмних РРО.
Податківці Дніпропетровщини завжди зацікавлені у конструктивному діалозі з бізнес-колами регіону.
Почути кожного платника, побудувати ефективну співпрацю з бізнесом, знайти точки порозуміння та спільно працювати для розвитку області незалежно від ситуації – це не просто гасла, це наша щоденна робота!
Податкова служба області оперативно реагує на питання та заяви платників, йде назустріч легальному бізнесу у питаннях зведення до мінімуму ризиків недобросовісної конкуренції.
Григоренко Олег визначив позитивний вплив інформаційної взаємодії податкової служби області з платниками та подякував за організацію онлайн зустрічі з такого важливого для бізнесу питання.
Фахівці ГУ ДПС з урахуванням вимог законодавства проінформували платників податків про умови, за яких суб’єкти господарювання зобов’язані використовувати РРО/програмні РРО, акцентували увагу, що з 01.01.2022 всі платники єдиного податку другої – четвертої груп при здійсненні господарської діяльності мають використовувати РРО або програмні РРО, ознайомили з електронними сервісами ДПС. Особливу увагу приділено реалізації сервісу «ПРРО» та порядку роботи з програмними РРО. Акцент також зроблено на дотриманні вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
У ході проведення заходу до уваги платників представлені відеоролик «8 легких кроків роботи з ПРРО» та презентаційні матеріали.
Під час онлайн зустрічі представники бізнес-спільноти Дніпропетровщини отримали важливу інформацію щодо застосування РРО/програмних РРО. Також учасники заходу вирішили продовжити комунікації за визначеною тематикою шляхом проведення таких зустрічей у найближчий час.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257248.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua