Банківська система може зіткнутися з гострим дефіцитом терміналів - АУБ

21 ноя, 18:00

Організація Smart Payment Association заявила про те, що глобальний дефіцит мікрочипів у майбутньому може знизити доступність банківських карток.

«Якщо говорити про банківський сектор України, то поки що ми цього не відчуваємо», — заявив у коментарі UBR.ua президент Асоціації українських банків (АУБ) Андрій Дубас.

Він пояснив це кількома причинами. По-перше, в Україні постійно стрімко зростає частка розрахунків в Інтернеті, а також безконтактних платежів з використанням мобільних телефонів, планшетів, інших гаджетів, що мають NFC-чипи.

«На сьогоднішній день кількість операцій з використанням гаджетів становить близько 30%, з використанням карток — 44%, решта — з фізичним зчитуванням даних з носія картки», — повідомив голова АУБ.

По-друге, зазначив він, банківські картки використовують не настільки багато високотехнологічних мікропроцесорів, як, наприклад, банківські термінали (банкомати).

«Тому ми вважаємо, що найбільша проблема, з якою може зіткнутися платіжна інфраструктура (України) — це поставки банківських терміналів. Оскільки в цих пристроях використовується набагато більше мікропроцесорів», — розповів президент АУБ.

При цьому він звернув увагу на терміни використання, які у випадку банківських карток становлять три роки, тоді як термінали використовуються набагато довше.

«Тобто поки критична кількість терміналів в Україні потребуватиме заміни, ситуація з випуском мікропроцесорів на ринку може вирівнятися. Тому, думаю, українська банківська інфраструктура зможе пройти цей період гідно і не відчути великих проблем з постачанням банківських карток або терміналів», — підсумував Андрій Дубас.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257281.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua