Визначення першочергових задач і напрямків діяльності – в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області пройшла чергова онлайн нарада з територіальними громадами та бізнесом Камʼянського регіону

18 ноя, 11:12

Днями, керівництвом Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) на чолі із заступником начальника ГУ ДПС Леоновим Валерієм з метою здійснення продуктивної взаємодії з територіальними громадами (далі – ТГ) та бізнесом Камʼянського регіону у Дніпропетровської області проведено онлайн нараду.
У заході прийняли участь провідні фахівці ГУ ДПС: начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Бохан Вікторія, начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС Копильченко Тетяна; начальник управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС Орлов Ігор; начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Осипова Манушак; начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Самсоненко Євгенія; начальник управління електронних сервісів ГУ ДПС Свірська Алла; начальник управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС Цегельська Світлана; бізнес-спільнота та фахівці підрозділів ГУ ДПС за територіями обслуговування Камʼянського регіону.
Леонов Валерій звернув увагу на необхідність та важливість взаємодії податкової служби області з ТГ, окремо з питань наповнення бюджетів.
Також заступник начальника ГУ ДПС нагадав, що з 01 вересня 2021 року проходить кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яка завершиться 01 вересня 2022 року.
«Одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це можливість громадян вивести із тіні свої активи і працювати у подальшому законно», – зауважив Леонов Валерій.
Заступником начальника ГУ ДПС особливий акцент зроблено на абсолютній добровільності такого декларування.
Під час комунікацій ТГ презентовано Інтерактивну податкову карту України, Інформаційно-аналітичну систему «LOGICA». Крім того, під час спілкування обговорювались питання розгортання додаткових відокремлених пунктів реєстрації Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС України у центрах обслуговування платників (далі – ЦОП).
Присутніх ознайомлено з напрямками єдиної інформаційної політики в ГУ ДПС. Акцентовано увагу на соціальних мережах та субсайті «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області», які є інформаційними платформами ГУ ДПС.
Подолання негативної практики нарахування середньомісячної заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімуму суб’єктами господарювання – юридичними особами, взаємодія ГУ ДПС і ТГ під час проведення заходів з погашення боргу, питання адекватності сплати ПДВ юридичними і фізичними особами – підприємцями, декларування податку на прибуток підприємств та ПДВ за 9 місяців 2021 року – на порядку денному заходу.
У процесі спілкування з бізнес-спільнотою Камʼянського регіону також розглядались питання нарахування та сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, погашення податкового боргу та заборгованості з єдиного внеску та інше.
Під час конструктивного діалогу платники отримати професійні відповіді на запитання, що виникають у ході ведення підприємницької діяльності.
Провідними фахівцями ГУ ДПС проведено наради з працівниками структурних підрозділів Камʼянського регіону з метою надання їм практичної допомоги за напрямками роботи, пов’язаними з виконанням функціональних обов’язків.
Особлива увага приділена основним аспектам дотримання державними службовцями норм антикорупційного законодавства та етичних норм поведінки під час виконання службових обов’язків нагадав.
Спілкування фахівців податкової служби області з представниками ТГ, бізнес-спільнотою та підрозділами ГУ ДПС за територіями обслуговування – це обмін інформацією і досвідом, направлені на результативну роботу щодо забезпечення своєчасного і в повній мірі наповнення бюджетів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257343.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua