Про зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН та деякі особливості заповнення Таблиці даних платника ПДВ на онлайн зустрічі для платників

19 ноя, 11:32

Днями, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) і Спілки українських підприємців (далі – СУП) проведено зустріч в онлайн форматі для платників ПДВ.
У заході від ГУ ДПС прийняли участь заступник начальника ГУ ДПС Леонов Валерій, начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Осипова Манушак, начальник відділу перевірок інших галузей економіки управління податкового аудиту ГУ ДПС Дядченко Юлія, головний державний інспектор відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Білоусова Євгенія, представники СУП та бухгалтера платників податків, що входять до складу СУП.
На зустрічі розглядались питання блокування реєстрації податкових накладних, розрахунків коригування до податкових накладних (далі – ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).
Присутнім нагадали про механізм зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, засадах роботи комісій з питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН та про положення постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (Порядок № 1165) і алгоритм дій платника ПДВ у разі зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.
Особливу увагу, виходячи з показників по Дніпропетровській області, приділено питанням віднесення платників до «ризикового» платника податків, прийняття Таблиці даних платника ПДВ та «ризиковому» податковому кредиту.
Представники СУП активно обговорювали нагальні питання, пов’язані із зупиненням реєстрації ПН/РК в ЄРПН.
Двосторонній зворотний зв’язок продемонстрував важливість заходу. Представники підприємницької спільноти отримали професійні роз’яснення з питань, які виникають під час їх діяльності і пов’язані з реєстрацією ПН/РК в ЄРПН.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257392.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua