Китай у липні запустив ракету з гіперзвукового глайдера - FT

22 ноя, 15:30

Китай у липні провів випробування ракети з плануючого летального апарату, що летів в п’ятеро швидше швидкості звуку. Про це УНН повідомляє з посиланням на Financial Times.

Цитата

“Випробування гіперзвукової зброї в Китаї у липні включали в себе технологічний прогрес, який дозволив йому запустити ракету при наближенні до мети, що летить як мінімум у п’ять разів швидше швидкості звуку — можливості, яку раніше не демонструвала жодна країна”, — говориться у повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що у ході випробувань від гіперзвукового глайдера над Південно-Китайським морем відокремився інший об’єкт, який міг бути ракетою повітря-повітря.

Фахівці також припускають, що це міг бути засіб радіоелектронної протидії, призначений для виведення з ладу елементів про противника.

Зазначається, що експерти поки не можуть зрозуміти, як КНР вдалося обійти обмеження, що накладаються законами фізики, щоб здійснити запуск ракети з апарату, що рухається на гіперзвуковій швидкості.

Білий дім відмовився коментувати заходи протидії, але заявив, що як і раніше стурбований випробуванням 27 липня, про який вперше повідомила Financial Times минулого місяця.

Доповнення

Китайські військові за літо 2021 року провели два випробування гіперзвукової зброї.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі назвав ймовірні випробування Китаєм системи гіперзвукової зброї “дуже тривожною” подією в умовах загострення конкуренції між Вашингтоном і Пекіном.

Анна Мурашко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257432.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua