Метро на Виноградар: Прокуратура заявила про нецільове використання 1,5 млрд грн

24 ноя, 14:00

Прокуратура Києва вимагає у судовому порядку стягнути з підрядника будівництва метро на Виноградар, компанії Київметробуд, 183 млн грн за нецільове використання бюджетних коштів. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Прокуратура встановила, що підрядник після отримання бюджетних грошей на будівництво двох станцій метро, розмістив у 2019 році 1,5 млрд грн на депозитних рахунках у банку.

У результаті компанія отримала відсотковий дохід у розмірі 139,1 млн грн.

"Відповідно до чинного законодавства та умов договору встановлено обов'язок підрядника використовувати зазначені кошти виключно за конкретним цільовим призначенням, а саме для будівництва лінії метрополітену", – йдеться у заяві прокуратури.

Реагуючи на виявлене порушення, прокуратура подала позов до госпсуду Києва на користь держави в особі Київської міської ради, КП "Київський метрополітен" про стягнення з підрядника 139,1 млн грн, які він отримав за відсотками, та додатково 44,4 млн грн відсотків за безпідставне збереження та користування бюджетними коштами.

Станом на кінець червня загальна сума коштів на фінансування робіт із будівництва метро на Виноградар у 2017-2021 роках становила 4,07 млрд грн із загальної суми тендеру 5,98 млрд грн.

У вересні Київметробуд подав позов проти КП Київський метрополітен із вимогою перенести дату завершення будівництва продовження Сирецько-Печерської лінії метро на Виноградар на травень 2023 року. В обґрунтуванні позову підрядник зазначив, що не встигає освоїти 1,9 млрд грн бюджетних коштів, виділених на будівництво метро.

Відповідно до договору з підрядником, роботи з будівництва продовження Сирецько-Печерської лінії на Виноградар мали б завершитися 26 листопада 2021 року.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257518.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua