Концентрація військ РФ біля кордонів України. Зеленський обговорив небезпеку з Меркель та Мішелем

26 ноя, 14:45

25 листопада президент Володимир Зеленський у телефонних розмовах обговорив концентрацію російських військ біля кордонів України з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Про це повідомляє Офіс президента та канцелярія Меркель.

Зеленський та Меркель обговорили ситуацію з безпекою на українсько-російському кордоні та на сході України.

Канцлер заявила, що підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, і наголосила, що їхній підрив не залишиться без наслідків.

Зеленський і Меркель домовилися просувати зусилля у нормандському форматі щодо реалізації мінських домовленостей з мирного врегулювання конфлікту.

Вони також обмінялися думками щодо ситуації на кордонах між Білоруссю та Євросоюзом і Білоруссю та Україною.

Також сьогодні відбулася розмова Зеленського з президентом Євроради, під час якої сторони обговорили розвиток ситуації на сході України через концентрацію російських збройних сил уздовж українських кордонів.

Зеленський розповів Мішелю про зусилля України, спрямовані на мирне врегулювання українсько-російського конфлікту.

Президент Євроради повідомив про результати своєї вчорашньої розмови з президентом РФ Володимиром Путіним. Одним із цих результатів є переконання, що деескалації ситуації могли б допомогти контакти між українською та російською сторонами за участю ЄС.

Наталия Медведева

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257601.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua