Черга з 1,3 млн охочих: Tesla отримає $80 млрд, якщо продасть всі замовлені Cybertruck

26 ноя, 15:15

Tesla отримала 1,27 млн попередньо оплачених замовлень на електропікап Cybertruck, виробництво якого почнеться тільки наприкінці 2022 року. Про це пише видання electrek.co.

Якщо Tesla вдасться задовольнити всі замовлення, виручка компанії від продажу Cybertruck складе $80 млрд, підрахували у виданні.

Щоб оформити попереднє замовлення на Cybertruck майбутній покупець повинен внести депозит розміром $100, проте він може будь-якої миті його повернути, коли передумає купувати авто. Тому зараз важко прогнозувати, скільки людей дійсно купить електрокар.

До того ж, Tesla перестала публікувати статистику щодо кількості попередніх замовлень на Cybertruck. На перших етапах СЕО компанії Ілон Маск періодично публікував у Twitter динаміку попередніх замовлень. За його даними, за перший тиждень компанія отримала 250 000 замовлень. До червня 2020 року ця кількість зросла до 650 000.

Подальшу статистику вели ентузіасти, використовуючи непрямі методи визначення кількості замовлень. У травні 2021 року неофіційні джерела повідомили, що замовлень вже понад 1 млн.

За словами Маска, Tesla зможе випускати до 300 000 Cybertruck щорічно. Це означає, що клієнтам доведеться чекати кілька років, якщо дані про 1,27 млн попередніх замовлень офіційно підтвердяться.

У Electrek додають, що 45,1% клієнтів готові купити найдорожчий варіант Cybertruck із трьома електродвигунами, ще 47,7% роблять вибір на користь середньої комплектації з двома електродвигунами, і лише 7,2% готові витратитись на одномоторний пікап у базовому виконанні.

Доплатити за комплекс систем активної допомоги водієві FSD готові 70% клієнтів, що піднімає ціну Cybertruck ще на $10 000.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257603.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua