Право громадян на податкову знижку – в ІА «МОСТ-Днепр проведено пресконференцію

26 ноя, 11:32

Начальником Лівобережного відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Сердюковою Інною днями в інформаційному агентстві «МОСТ-Днепр» проведено пресконференцію за темою «Право громадян на податкову знижку».
Сердюкова Інна нагадала, що платники податків – фізичні особи можуть скористатися правом на податкову знижку за наслідками 2020 року по 31 грудня поточного року включно.
Фахівець ознайомила з результатами поточної деклараційної кампанії.
«Станом на 1 листопада 2021 року громадянами Дніпропетровської області подано 47 тис. 663 податкові декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік (минулого року – 45 301 декларацій).
Загальна сума задекларованого громадянами доходу становить 7 млрд 208,8 млн гривень (минулого року – 5млрд 321,5 млн грн).
Задекларовано до сплати:
- податку на доходи фізичних осіб 141,7 млн гривень,
- військового збору майже 20 млн гривень.
Оподатковувані доходи в розмірі понад 1 млн грн задекларували 393 мешканці Дніпропетровської області (минулого року – 353).
Разом з тим, своїм правом на отримання податкової знижки у поточному році скористалися вже 7 948 фізичних осіб (минулого року – 6 994 осіб). Сума податку, що підлягає поверненню громадянам з бюджету, становить 21,3 млн гривень (минулого року – 17,2 млн грн)», – повідомила Сердюкова Інна.
Податківець проінформувала про те, в яких випадках громадяни можуть подати декларацію і реалізувати своє право на податкову знижку. Вона зупинилась на витратах та умовах, за яких громадяни можуть отримати право на податкову знижку, особливу увагу приділила способам подання декларації про майновий стан і доходи.
Крім того, начальник підрозділу ГУ ДПС нагадала про види доходу, які підлягають обов’язковому декларуванню громадянами.
Підсумовуючи Сердюкова Інна зазначила, якщо платник податків до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.
«Отже, не втрачайте можливість скористатися своїм правом на отримання податкової знижки по витратах за 2020 рік та встигніть подати податкову декларацію до 31 грудня 2021 року!» – підкреслила Сердюкова Інна.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257607.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua