Україна може отримати 200 млн євро на оновлення громадського транспорту

04 дек, 08:00

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про ратифікацію фінансової угоди «Міський громадський транспорт України II», яка передбачає отримання Україною позики у розмірі 200 млн євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Кошти спрямують на придбання нових автобусів, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро. Також у рамках реалізації проєкту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній та інші роботи у Черкасах, Білій Церкві, Кам’янському, Дніпрі, Львові, Кременчуці та Запоріжжі.

Гроші на закупівлю рухомого складу міського громадського транспорту розподілять серед міст України, які стали учасниками проєкту, серед них – Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці та інші.

За словами заступника міністра фінансів Олександра Кави, якщо закон ухвалять до кінця 2021 року, то вже з наступного очікується підписання перших контрактів на поставку нового екологічного громадського транспорту для українських міст.

Проєкт «Міський громадський транспорт України II» є продовженням спільного з Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку проєкту «Міський громадський транспорт України I», який з травня 2017 року вже реалізується у низці міст.

За час реалізації останнього уклали контракти на постачання понад 90 одиниць сучасних тролейбусів та близько 42 одиниць сучасних трамвайних вагонів.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257666.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua