Китай пожертвує Африці 600 мільйонів доз COVID-вакцини

30 ноя, 18:00

Китай пообіцяв передати Африці 600 мільйонів доз вакцини проти COVID-19. Африканський континент більше за інших страждає від нерівномірного розподілу вакцин між багатими і бідними країнами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на АР.

Голова КНР Сі Цзіньпін дав обіцянку, що поставить Африці 1 мільярд доз COVID-вакцин. Інші 400 мільйонів мають надійти іншими шляхами, наприклад, через виробництво китайських компаній в Африці.

"Ми повинні поставити людей та їхнє життя на перше місце, керуватися наукою, підтримати відмову від прав інтелектуальної власності на вакцини COVID-19 і дійсно забезпечити доступність вакцин в Африці, щоб заповнити прогалину в імунізації", - сказав він.

Associated Press пише, що за даними вчених, коронавірус процвітатиме доти, доки в усіх частинах світу не буде вакцин. Чим більше вірус поширюється серед нещеплених груп населення, тим більше у нього можливостей мутувати і потенційно стати небезпечнішим, продовжуючи пандемію для всіх країн.

Нагадаємо, в Україні утилізують дози вакцини AstraZeneca, яка мала термін придатності до кінця жовтня. Першим етапом утилізації йде рішення щодо припинення її використання, а вже після цього проводять перерахунок на рівні кожного пункту щеплення.

ІВАННА ШОВКУН

Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257708.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua