Активи фінансових компаній перевищили докоронакризовий рівень – НБУ

01 дек, 15:15

Активи фінансових компаній завдяки стрімкому зростанню обсягів усіх видів фінпослуг у третьому кварталі зростали найшвидше у небанківському фінансовому секторі та перевищили рівень 2019 року. Про це йдеться в огляді небанківського фінсектору НБУ.

Загалом, за даними Нацбанку, активи фінансових компаній становили 190 млрд грн за підсумками третього кварталу. 2019 році обсяг активів становив 162 млрд грн.

Також фінансові компанії згенерували рекордні доходи, порівняно з попереднім трирічним періодом, і здобули історично найвищі показники рентабельності, додають у НБУ.

Загалом небанківські фінустанови збільшили обсяги послуг та активів, незважаючи на зменшення загальної кількості учасників.

У страховому секторі найактивніше зростали премії у сегменті страхування життя. Виплати із ризикового страхування помірно зросли після зниження у другому кварталі. Обсяги виплат зі страхування життя зростають п'ять кварталів поспіль.

Активи кредитних спілок помірковано зросли у третьому кварталі, незважаючи на зменшення кількості установ. Зростання забезпечується агресивною моделлю кредитування позичальників.

Обсяг нового кредитування ломбардами у третьому кварталі зменшився, порівняно з попереднім кварталом. Рентабельність ломбардів зростає, водночас пожвавлення діяльності немає.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257731.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua