Економісти ОЕСР підрахували, скільки потрібно грошей для повного припинення пандемії

02 дек, 15:00

Економісти Організації економічної співпраці та розвитку (ОЕСР) підрахували, що для вакцинації всього світу, а це захід, який є ключем до припинення пандемії та усунення дисбалансів, що "заважають відновленню", потрібно $50 млрд, пише Bloomberg.

За словами головної економістки ОЕСР Лоуренс Буна, ця незначна сума для щеплень усього населення земної кулі виглядає абсолютно мізерною у порівнянні з $10 трлн, виділеними на підтримку економіки, що переживає пандемію.

За її словами, поява омікрону збільшує невизначеність, що вже позначається на перспективах світової економіки, і наголошує на недоліках вакцинації.

Хоча ОЕСР не враховує безпосередньо новий штам у своїх прогнозах, вона підкреслює ризики пандемії, що зберігаються, і закликає уряди світу звернути увагу на низький рівень вакцинації в деяких регіонах, щоб не створювати "живильне середовище для ще більш смертоносних штамів".

Окрім посилення вірусних обмежень, включно й відновлення блокувань в деяких частинах, країни-члени ОЕСР борються з інфляцією, що стрімко зростає, і затримками в глобальних ланцюжках постачань, через які заводи не отримують комплектуючі.

Наталия Софиенко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257773.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua