До кінця ХХІ століття населення України скоротиться до 22 млн – прогноз НАН України

03 дек, 14:45

Чисельність населення України стрімко знижується і до кінця ХХІ століття може скоротитися до 22 млн осіб. Але демографічна криза є проблемою більшості країн Європи, сказав член-кореспондент НАН України Олександр Гладун, пише сайт Національної академії наук.

За словами вченого, проблему посилює пандемія коронавірусу. Він підкреслив, що причина не лише у COVID-19, а й у колапсі медичної системи. Українці помирають від супутніх захворювань, оскільки у лікарнях не завжди можуть надати своєчасну допомогу.

"За нашими прогнозами, до кінця ХХІ століття населення України скоротиться до 22 мільйонів. І ми поки що не бачимо шляхів зупинки цього процесу", – зазначив Гладун.

Вчений додав, що у багатьох країнах Європи є актуальною проблема старіння населення. В Україні 23% громадян – старше 65 років, причому тут невисока, проти розвинених країн, тривалість життя.

Гладун наголосив, що зниження кількості працездатних громадян – це виклик для економіки країни. Європа "вирішує проблему за рахунок мігрантів", а в Україні "немає передумов, щоб це зробити за рахунок природного фактора".

Яна Катасонова

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257812.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua