Справа «Sterling Lads»: ЄС оштрафував британські банки на $390 млн за картельну змову

03 дек, 15:15

Антимонопольний орган Євросоюзу оштрафував британські банки Barclays, HSBC, NatWest та швейцарську фінансову групу Credit Suisse на $390 млн за фальсифікацію на спотовому ринку іноземної валюти, повідомляє Reuters.

Регулятор ЄС заявив, що картель зосередився на спотовій торгівлі валютами країн зі списку міжнародного валютного фонду (G10).

Найбільший штраф наклали на банк HSBC – $197,3 млн та на Credit Suisse – $94,3 млн. Barclays заплатив штраф у розмірі $60,3 млн та RBS – $36,7 млн. Банки Barclays, HSBC та RBS(NatWest) визнали правопорушення в обмін на зменшення штрафу.

RBS тепер відомий як NatWest після ребрендингу минулого року.
Швейцарська фінансова компанія UBS уникнула штрафу в $106,4 млн, оскільки банк повідомив комісію ЄС про картель, створений через чат, відомий як "Sterling Lads".

У свою чергу, комісія повідомила, що залучені трейдери обмінювалися конфіденційною інформацією та торговими планами через чати, а також час від часу координували свої торгові стратегії через чат про те, чи потрібно та коли продавати або купувати валюти у своїх портфелях.

NatWest прокоментував виданню, що в одному з чатів їхній колишній працівник близько десяти років тому брав участь у змові, але культура банку в цьому питанні та рівень контролю за останні десять років докорінно змінилися.

На цьому розслідування антимонопольних органів картелів у фінансовому секторі завершується, повідомила комісія.

"Сьогодні ми завершуємо наше шосте з 2013 року розслідування картелів у фінансовому секторі та завершуємо третій етап розслідування спотового валютного ринку", – заявила глава антимонопольного регулювання ЄС Маргрет Вестагер.

Наталия Фреик

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257814.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua