Боррель про російську загрозу: Євросоюз твердо стоятиме за Україну

06 дек, 15:15

Європейський союз твердо підтримуватиме Україну перед усіма непередбаченими обставинами. Про це в інтерв'ю італійському виданню La Reppublica заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, коментуючи можливість масштабної російської агресії проти України.

"Як ми говоримо в Брюсселі, я стурбований. Україна, безумовно, партнер і союзник. Тому ми її підтримуватимемо. Потім США дуже ясно дали зрозуміти, що будь-який напад Росії не залишиться без наслідків. У нас буде зустріч наступного тижня в Брюсселі з країнами Східного партнерства, і настане час наголосити на нашій рішучій підтримці України", – сказав Боррель.

За його словами, зараз триває робота, щоб уникнути кризи, але "перед лицем усіх непередбачених обставин ЄС твердо стоятиме за Україну".

Він не назвав конкретних заходів, які були б вжиті Євросоюзом у разі російської агресії, однак зазначив, що Москві потрібно "проілюструвати панораму можливих наслідків": "Це залежить від обставин. Чи можете ви уявити собі справжнє вторгнення, подібне до Криму? Я не знаю. Але ми маємо спробувати запобігти погіршенню ситуації. Я не можу сказати більше".

Владислав Сердюк

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257852.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua