Тарифи на опалення, газ та е/е зростуть наступного року на 15-20%, - консенсус-прогноз

08 дек, 09:15

У 2022 році зростання тарифів на гарячу воду та опалення очікується на рівні 16%. Електроенергія подорожчає для населення на 17,5%.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на випуск консенсус-прогнозу "Україна: виклики і загрози постпандемічного розвитку (жовтень 2021 року)", який оприлюднений на сайті Мінекономіки.

За даними прогнозу, газ для населення подорожчає на 20%. Середньорічна ціна на імпортований природний газ очікується на рівні 347,5 доларів.

Крім того, тарифи на перевезення залізничним транспортом у 2022 році зростуть на 13,5%.

Консенсус-прогноз - це усереднені значення основних прогнозних показників економічного розвитку України, які розраховані як медіана на основі експертних оцінок учасників опитування провідних фахівців у сфері макроаналізу та прогнозування.

Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2021-2024 роки розрахований на базі матеріалів, наданих експертами міністерств, державних інститутів, аналітичних центрів, інвесткомпаній та банків. Прогнозні показники, надані учасниками опитування, не є офіційними прогнозами установ, а лише експертними оцінками фахівців.

Нагадаємо, за даними консенсус-прогнозу, курс гривні до долара у грудні 2021 року становитиме 27,50 гривень за долар.

ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257924.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua