Доповнено перелік буферів капіталу для банків

12 дек, 14:00

Національний банк розширює вимоги стосовно формування банками буферів для підвищення спроможності протистояти ризикам у період фінансової та економічної нестабільності.

За даними Нацбанку, до переліку запроваджених у 2015 році буферів капіталу (консервації, контрциклічного та системної важливості) включено буфер системного ризику, який має формуватися для пом’якшення впливу нециклічних системних ризиків.

Торік НБУ відтермінував формування банками буферів консервації та системної важливості через запровадження карантину та обмежувальних заходів у зв’язку з COVID-19.

Про відновлення формування цих буферів Нацбанк окремо повідомить банки в І кварталі 2022 року.

Формування банками контрциклічного буферу та буферу системного ризику здійснюватиметься в разі наявності ознак, які свідчитимуть про посилення циклічних/нециклічних системних ризиків.

Про дату початку формування буферів капіталу та їх значення НБУ повідомлятиме завчасно. Це надасть банкам можливість вжити необхідних заходів для дотримання встановлених вимог.

Для контролю за формуванням банками буферів капіталу у встановленому розмірі запроваджено термін «комбінований буфер капіталу», який визначатиметься як сукупний розмір установлених для банку буферів капіталу.

Такі зміни затверджені постановою Нацбанку №131, яка набирає чинності 7 грудня.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257930.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua