США розширять військову допомогу Україні у разі вторгнення Росії, - Білий дім

09 дек, 10:00

США нададуть Україні додаткову військову допомогу в разі вторгнення Росії. Крім того, у разі російської агресії проти Москви будуть введені економічні заходи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана.

За його словами, у відповідь на подальшу агресію РФ проти України, США та їхні європейські союзники дадуть відповідь серйозними економічними заходами.

"Ми надамо Україні додаткову військову допомогу, крім тієї, що вже надаємо. І ми зміцнимо наших союзників на східному фланзі, надавши їм додаткові можливості у відповідь на цю ескалацію", - додав він.

Салліван уточнив, що у разі подальшого вторгнення Росії в Україну східноєвропейські країни висловлять стурбованість за свою територіальну цілісність і розраховуватимуть на розширення американської військової присутності у своїх країнах. США готові позитивно відреагувати на такий запит. Але, як окремо наголосив радник американського президента, це може статися саме у разі подальшого російського військового вторгнення до України.

Нагадаємо, напередодні комітет Палати представників США затвердив проєкт оборонного бюджету на 2022 рік, який включає 300 млн доларів військової допомоги Україні.

ДМИТРИЙ КУЗНЕЦОВ

Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/257956.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua