Ринкова вартість Apple наближається до 3 трильйонів доларів — новий світовий рекорд

10 дек, 10:00

Американська компанія Apple Inc. наблизилася до досягнення ринкової вартості в 3 трильйони доларів, побивши попередній історичний рекорд в капіталізації.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Станом на початок грудня капіталізація Apple становить $2,875 трлн. Компанії потрібно зрости ще на 6%, щоб стати першою компанією, яка досягла кордону в $3 трлн менш ніж через чотири роки після того, як вона вперше перевищила $1 трлн.

“Це феноменальне досягнення, яке підкреслює неймовірне домінування технологічних компаній США. І Apple ще так багато треба зробити, що змушує задуматися, який рубіж вони пройдуть далі і наскільки великими вони можуть стати”, — сказав старший аналітик ринку Oanda Крейг Ерлам.

Експерти вважають, що Apple стала найдорожчою компанією в світі завдяки постійному потоку нових продуктів, що залучають споживачів.

Крім того, на сьогоднішній день інвестори розглядають компанію як відносно безпечне місце для зберігання своїх грошей завдяки постійному зростанню продажів і значному залишку грошових коштів.

Компанія здається більш надійною на тлі побоювань з приводу більш високих процентних ставок і пандемії коронавірусу. Станом на ранок 9 грудня цінні папери корпорації Apple подорожчали на 3,9%, досягнувши 175,08 за акцію. Аналітики рекомендують купувати акції Apple і ставлять цільовий прогноз ціни на найближчий час в $200 за штуку.

Експерти впевнені, що акції Apple будуть стрімко дорожчати. Аналітик Morgan Stanley Кеті Хуберті стверджує, що акції недооцінені з урахуванням очікуваних в найближчі роки доходів від нових продуктів, таких як віртуальна реальність і автомобілі.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258037.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua