Макрон: ЄС і США мають гарантувати Україні безпеку

10 дек, 16:30

Європа і Сполучені Штати мають бути на боці України, щоб гарантувати її безпеку. Президент Франції Еммануель Макрон висловив подяку президенту США Джо Байдену.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресконференцію.

За словами французького лідера, в політичному сенсі це дуже хороша ініціатива. Водночас він підкреслив важливість нормандського формату і французько-німецьку медіацію в ньому.

Однак при цьому зазначив: "чи зможуть європейці самостійно це змінити? Ні. Це залежить від доброї волі інших сторін".

За словами Макрона, необхідно знову взаємодіяти і знову залучати в переговори в нормандському форматі і Путіна, і Зеленського, щоб перезавантажити цей формат і політичний процес.

Щодо Росії Макрон особливо підкреслив важливість її залучення до такого діалогу, який допоміг би зняти напруженість навколо України, забезпечити стабілізацію і мир в регіоні: "найнеобхіднішим діалогом з Росією можна вибудувати нове рішення і процес, які будуть зберігати український суверенітет і мирне врегулювання, досягнення миру в усьому регіоні, стабільності всього нашого континенту".

При цьому він зазначив, що розмова з Путіним Байден показав: він також вважає, що такий діалог з президентом Росії потрібен.

Тому що, за словами Макрона, "завдяки цьому діалогу ми можемо фіксувати наші домовленості і розбіжності, а також прокладати подальший шлях таким чином, щоб уникнути ескалації".

Нагадаємо, 7 грудня пройшов саміт президента США Джо Байдена і Путіна. Розмова тривала понад 2 години, під час якої, зокрема, підіймалося питання загрози російського вторгнення в Україну.

АРТУР РОДИВИЛОВ
 
Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258077.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua