У МАУ розповіли, які витрати скоротили у 2021 році

19 дек, 14:00

У 2022 році, згідно з оптимістичним прогнозом, МАУ планує перевезти понад 4,5 млн пасажирів і зберегти динаміку прибутковості.

Про це повідомила пресслужба авіакомпанії.

Також в планах на наступний рік в МАУ дати пасажирам літаків інтранет (свого роду корпоративний Інтернет, мережа всередині організації) і поступово повертати фреш-харчування в бізнес-класі. В першу чергу це стосується чартерних новорічних далекомагістральних програм.

«Ми перебуваємо на стадії оздоровлення компанії з четвертого кварталу 2019 року – тоді були скасовані всі збиткові рейси, які протягом 5 років (2014-2019 рр.) згенерували МАУ загальний збиток у розмірі $216 млн», – зазначає президент МАУ Євген Дихне.

Які витрати скоротили в 2021? Згідно з повідомленням МАУ, оптимізація операційної діяльності МАУ допомогла домогтися позитивного фінансового результату на початку 2021 року. Вона передбачала:

запобігання необґрунтованим витратам;
тотальне зниження постійних витрат компанії;
повна відмова від виконання нерентабельних рейсів;
реструктуризація лізингових платежів;
оптимізація штату.

Зараз завдяки антикризовим управлінським рішенням на різних рівнях, за офіційним підтвердженням консультантів Lufthansa Consulting, авіакомпанія вже заощадила суму в розмірі близько $90 млн на рік, що якісно виділило МАУ серед низки міжнародних мережевих перевізників за показником CASK (Cost Available Seat Kilometer).

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258180.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua