Соціологія молоді: на презентації про результати обласного дослідження

16 дек, 11:19

Наскільки молодь задоволена рівнем своєї освіти? Працює або ні? Та які професії вважає найбільш привабливими? В області провели соціологічне дослідження. Про його результати розповіли у Дніпропетровській облдержадміністрації.
Від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) на засіданні прийняли участь заступник начальника ГУ ДПС Леонов Валерій та фахівці ГУ ДПС.
Головними темами соціологічного дослідження були освіта і працевлаштування молоді. В опитуванні взяли участь мешканці області 14 – 34 років. Загалом – 600 респондентів. Це старшокласники, студенти вишів та закладів профтехосвіти, працююча молодь. Більш ніж 46 % опитаних вважають, що навчання дозволяє отримати професію та зробити кар’єру. Майже 18 % – бути вільним і заспокоїти батьків. Ще майже 15 % переконані, що навчання дозволяє підготуватися до життя.
У респондентів також цікавилися, які професії вони вважають найпрестижнішими. Понад 4 7% обрали варіант «Бізнесмен, підприємець». Також у трійці лідерів – держслужбовець та працівник торгівлі.
Окремий блок в дослідженні присвятили працевлаштуванню молоді. Постійну роботу має 34% опитаних, тимчасову – 12 %. Ще 33 % – навчаються, тому не працюють.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258251.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua