Пандемію неможливо перемогти лише вакцинацією, - ООН

20 дек, 09:15

В ООН закликали світ вакцинувати 40% населення до кінця 2021 року. Втім, пандемію коронавірусу неможливо перемогти лише щепленням.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.

"Країни повинні вжити конкретних дій найближчими днями, щоб досягти більшого прогресу в досягненні мети Всесвітньої організації охорони здоров'я з вакцинації 40%, а також бути набагато активнішим у зусиллях з вакцинації 70% у всіх країнах до середини 2022 року", - заявив Гутерреш.
Водночас генеральний секретар ООН додав, що Африці не вдасться вакцинувати 70% свого населення до серпня 2024 року через низькі темпи кампанії та нерівність у розподілі препаратів.

"Ми не зможемо перемогти пандемію без координації дій", - додав Гутерреш.

Також Гутерреш зауважив, що пандемію неможливо перемогти лише щепленням, оскільки, в першу чергу, вакцинація призначена для запобігання госпіталізацій та летальних випадків, а це лише уповільнює поширення захворювання. Втім, нерівномірний розподіл препаратів є однією з причин, чому коронавірус не йде.

"COVID-19 не йде. Стає очевидно, що одними лише вакцинами пандемію не викорінити. Вакцини запобігають госпіталізації більшості прищеплених, летальним випадкам й уповільнюють поширення вірусу", - зауважив генсек ООН.

СЕРГІЙ ПИШКІН

Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258321.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua