Наявність субсидії можна перевірити онлайн: у Мінсоцполітики розповіли про алгоритм

20 дек, 16:30

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла про те, як дізнатися про призначення субсидії. Перевірити інформацію можна в реєстрі, який знаходиться у відкритому доступі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра соціальної політики Марини Лазебної виданню "Факти".

Як зазначила Лазебна, по-перше, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення має повідомити людину про те, яке рішення було прийнято за його заявою: призначена субсидія або відмовлено в ній. Повідомити про це повинні протягом трьох днів з дня прийняття рішення.

"По-друге, дійсно, людина може, не виходячи з дому, самостійно перевірити, чи призначена йому субсидія за даними Єдиного державного реєстру одержувачів житлових субсидій", - сказала вона.

Реєстр знаходиться за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua. Пошук в реєстрі здійснюється за адресою. Можна подивитися, чи призначена субсидія, на який термін, які суми щомісячних нарахувань. Інформація оновлюється один раз на місяць - початку поточного місяця за попередній місяць, уточнила міністр.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що органи, які призначають субсидії громадянам, можуть зажадати повернення грошей. Якщо людина не зробить цього добровільно, то звертаються до суду з позовом про примусове стягнення.

ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258366.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua