Коли ми були молодими: стало відомо, як в Україні змінилися ціни на автомобілі за 20 років

22 дек, 09:15

Підраховано, як змінилися ціни на популярні в Україні моделі автомобілів за останні два десятки років. Ні для кого не таємниця, що вони постійно зростають.

Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на видання АutoСonsulting.

У проведеному дослідженні, що охопило 25 найбільш популярних на нашому ринку моделей, проаналізовані ціни в автосалонах офіційних імпортерів і дилерів. Курс, за яким перераховувалися актуальні українські ціни - 27,1 грн за 1 долар США і 30,6 грн за 1 євро.

Цікаво, що базові ціни седана BMW 3-ї серії та кросовера Toyota RAV4 за 20 років практично не змінилися. А недешеві моделі Toyota Camry, Mitsubishi Pajero і Nissan X-Trail, навіть подешевшали.

Серед моделей, що набрали "фінансову вагу", абсолютним рекордсменом став Volkswagen Golf, що подорожчав більш ніж у два рази. І цей автомобіль називали народним! У півтора раза зріс цінник на Volkswagen Passat і Toyota Land Cruiser.

В якості виправдання зростання цін можна було б сказати, що 20 років тому автомобілі оснащувалися простенькою магнітолою і галогеновими фарами, а зараз вони хизуються світлодіодною оптикою і величезними кольоровими дисплеями в салоні. З іншого боку, собівартість електроніки тоді була вищою, ніж зараз. Інакше, чому кожен з нас може собі дозволити мобільний телефон?

Деяких з нинішніх лідерів продажів на початку тисячоліття не було навіть в проекті. Тому, в дослідження включені популярні автомобілі " всіх часів і народів», у яких є база для порівняння.

Нагадаємо, що у 2021 році український ринок електромобілів відчутно виріс - як за обсягом продажів, так і за кількістю представлених моделей. Однак про масовий перехід на електротягу говорити поки рано.

ОЛЕКСАНДР МОРОЗ

Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258416.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua