Про оподаткування ПДВ операцій з оренди залізничного рухомого складу і контейнерів у нерезидента за межами митної території України

23 дек, 11:23

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що п. п «б» п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу (далі – ПКУ) визначено, що об’єктом оподаткування є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст.186 ПКУ.
Місцем постачання послуг є місце реєстрації постачальника, крім операцій, зазначених у п.186.2 і 186.3 цієї статті (п.186.4 ст.186 ПКУ).
Місцем постачання послуг з надання в оренду, лізинг рухомого майна, крім транспортних засобів та банківських сейфів, вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб’єкт господарювання або - у разі відсутності такого місця - місце постійного чи переважного його проживання (пп. «ґ» п.186.3 ПКУ).
Статтею 1 Закону України від 04 липня 1996 року №273/96-ВР «Про залізничний транспорт» із змінами та доповненнями передбачено, що залізничний рухомий склад (вагони всіх видів, локомотиви, моторейковий транспорт) і контейнери належать до транспортних засобів.
Враховуючи те, що залізничний рухомий склад (вагони всіх видів, локомотиви, моторейковий транспорт) і контейнери належать до транспортних засобів і надання послуг з оренди такого залізничного рухомого складу здійснюється нерезидентом, то місцем постачання таких послуг є місце реєстрації нерезидента за межами митної території України і така операція оподаткуванню ПДВ не підлягає.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258493.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua