Очікуємо перевиконання індикативних показників у 2021 році і дякуємо за сумлінну сплату податків

24 дек, 11:12

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє.
Державна податкова служба України очікує перевиконання індикативних показників з надходжень до загального фонду державного бюджету за 2021 рік. Про це заявив в. о. Голови ДПС Михайло Тітарчук під час селекторної наради керівників структурних підрозділів та територіальних органів.
Він зазначив, що загалом очікується перевиконання індикативів з надходжень до загального фонду державного бюджету, визначених на рівні 596 млрд грн на 2021 рік. Підставою для цього прогнозу є результати діяльності Служби протягом грудня.
Під час наради також були проаналізовані обʼєктивні та необʼєктивні чинники, які впливають на якість виконання територіальними органами ДПС функцій щодо ефективного адміністрування податків, параметрів бюджету, визначеного Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» у частині макропоказників та податкових надходжень до бюджету.
«У Законі про державний бюджет на 2022 рік по податках, зборах, платежах, які адмініструє ДПС, визначено показники у розмірі 698,8 млрд гривень. Порівняно з визначеними показниками на поточний рік це – на 17,3% більше, або 102,9 млрд грн додаткових надходжень. Враховуючи це, ми маємо об‘єднати зусилля – поліпшити адміністрування податків та активніше розвивати сервіси для платників. При цьому головним є забезпечення надходжень без тиску на бізнес. Ми працюємо за принципом відкритості, партнерства та безумовного дотримання законодавства», –наголосив Михайло Тітарчук.
Він також зазначив, що податкова культура в Україні зміцнюється і надалі ДПС приділятиме цьому аспекту більше уваги.
«Я дякую кожному, хто сумлінно сплачує податки – таким чином ви підтримуєте свою державу і сприяєте її розвитку. Завдяки вам сьогодні наша країна прямує до нових, вищих стандартів життя», – підкреслив Михайло Тітарчук.
Інформацію розміщено на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням
 
https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/543763.html


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258531.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua