Які ключові зміни в системі BankID реалізували 2021 року — відповідь НБУ

28 дек, 10:00

Про ключові зміни в Системі BankID НБУ та що вдалося реалізувати у 2021 році розповів Директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Андрій Поддєрьогін під час заходу FinYear, який відбувся 17 грудня в Києві.

Перше, на що звернув увагу представник НБУ – усі підключені банки-ідентифікатори успішно реалізували та використовують технологію багатофакторної автентифікації в Системі BankID НБУ.

«Це зменшує ризики того, що клієнт, якого ви (фінансові компанії. – Ред.) залучили, використовуючи послугу, може виявитися несправжнім, шахраєм», – зазначив Поддєрьогін.

Також усіх абонентів системи перевели на договір приєднання, що дозволяє спростити подальшу операційну взаємодію між НБУ та учасниками системи.

Окрім того, була затверджена розширена специфікація взаємодії, яка вступить в дію з 10.02.2022. Оновлена специфікація посилює вимоги до інформаційної безпеки та обміну даними.

«Головне, що вдалося в цьому році – досягнути консенсусу між учасниками системи. І сьогодні всі банки віддають дані на всіх абонентів-надавачів послуг без вибіркових обмежень», – звернув увагу Поддєрьогін.

Він також повідомив, що з 1 лютого 2022 року будуть впровадженні тарифи на послуги Системи BankID НБУ. За словами Поддєрьогіна, плата незначна – 12 коп. за оброблення успішного електронного підтвердження ідентифікації, також разово за підключення до системи 2500 грн., та щомісячне супроводження у розмірі 600 грн.

«Ми вводимо плату, адже доходи від сервісів повинні покривати витрати на їх створення та супроводження», – пояснив він.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258570.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua