Авіакомпанії по всьому світу скасовують рейси на Різдво

28 дек, 15:00

У день Різдва авіакомпанії у всьому світі відмінили понад 2 850 рейсів, у США – понад 990 авіарейсів. Про це повідомляє Голос Америки.

Рішення авіакомпаній пов'язане зі зростанням числа заражень коронавірусом, у зв'язку з поширенням варіанта омікрон та викликаними цими кадровими проблемами.

За даними незалежного інтернет-ресурсу FlightAware, американська компанія United Airlines скасувала 201 рейс (10% від усіх) напередодні Різдва і більш ніж кожен шостий рейс було затримано. У день свята було відмінено вже 12% рейсів.

Інша велика авіакомпанія США – Delta Airlines у п'ятницю скасувала 158 рейсів із майже 3100 рейсів, а у суботу – 310 (15%).

Високий показник скасування у JetBlue (12%), у той же час у American Airlines, Alaska Airlines та Spirit – по 1-4% скасування.

В цілому, у світі у день Різдва авіакомпанії у всьому світі відмінили понад 2 850 рейсів.

Як зазначається, протягом 2020 року, коли обсяг перевезень впав у зв'язку з пандемією, багато авіакомпаній звільнили або передчасно відправили на пенсію значну кількість пілотів та припинили набір нових.

Підготовка нового лінійного пілота, навіть із кандидата, який уже має необхідний мінімум знань, займає у авіакомпаній не менше 3-5 місяців.

Щоб частково вирішити проблему нестачі персоналу, деякі країни, включаючи Іспанію та Великобританію, скоротили термін карантину після COVID-19, дозволивши співробітникам повернутися на роботу раніше після позитивного тесту на вірус або одужання.

Аналітики Atmosphere Research Group зазначають, що внутрішні рейси скасовуються частіше, ніж міжнародні, тому що закордонні маршрути і так були заздалегідь скорочені через прикордонні обмеження, пов'язані з омікроном.

Водночас, за даними аналітиків, попит на польоти серед пасажирів дуже високий.

За даними американського Управління безпеки на транспорті (TSA), 24 грудня через пункти огляду в аеропортах США пройшли понад 1,7 млн пасажирів – це зростання на 277% порівняно з минулим Різдвом. Але одночасно ця цифра нижча на 33%, ніж у 2019 році.

Наталия Медведева

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258586.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua