Ринок автомобільних світлодіодів цього року оцінюється в 3,51 млрд доларів

02 янв, 14:00

Фахівці аналітичної компанії TrendForce провели дослідження, завданням якого була оцінка ринку автомобільної світлодіодної продукції і виявлення глобальних тенденцій його розвитку.

На думку аналітиків, вже в поточному році світлодіодні фари встановлювалися більш ніж на 60% нових автомобілів, а якщо розглядати тільки транспортні засоби на новій енергії (NEV), то рівень проникнення виявляється ще вищим — більше 90%. У грошовому вираженні ринок оцінюється в 3,51 млрд доларів, що на 31,8% перевищує торішній показник.

Хоча через брак напівпровідників деякі виробники автомобілів змушені припиняти виробництво, вони попросили виробників світлодіодів продовжувати поставки продукції і не стали скасовувати замовлення. Трійку провідних виробників автомобільних світлодіодів утворюють компанії ams OSRAM, Nichia і Lumileds. Сумарно вони займають 71,7% ринку.

Одним із замовників ams OSRAM є компанія Tesla. Враховуючи зростаючі обсяги продажів електромобілів Tesla, не дивно, що виручка ams OSRAM в цьому році оцінюється в 1,304 млрд доларів, що на 37,2% більше її виручки в 2020 році. Компанія Nichia змогла наростити продажі на 23,1%, до 809 млн доларів, а Lumileds — на 11,4%, до 401 млн доларів. Дані для всієї першої десятки, на яку припадає 96% ринку, наведено в таблиці:

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258637.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua