За 9 місяців в Україні прийнято в експлуатацію близько 9 млн кв. м нового житла — Мінрегіон

02 янв, 16:00

Введення в експлуатацію житла в Україні за підсумками січня-вересня 2021 року збільшилося майже на 50% порівняно з аналогічним періодом 2020 року — до 8,7 млн кв. м. Загалом за 10 місяців поточного року українські підприємства виконали робіт з будівництва на суму майже в 171 млрд грн, що вдвічі більше, ніж минулого року.

Про це повідомили в Мінрегіоні.

«За даними Держстату, за січень-вересень 2021 року прийнято в експлуатацію понад 8,7 млн кв.м житла, що на 48,7% більше в порівнянні з відповідним періодом 2020 року. Незважаючи на недосконалий облік минулого року, ця цифра досить вагома. У Києві та Київській, Львівській, Одеській та Харківській областях прийнято в експлуатацію 61,2% від загального обсягу площі житла», — поінформувала заступник міністра розвитку громад і територій Наталія Козловська.

Вона додала, що показники обсягів будівництва країни залишаються стабільними. Майже 59% загального обсягу виробленої будівельної продукції припало на нове будівництво, реконструкцію і технічне переоснащення; 41% — на капітальний і поточний ремонти.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258638.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua