Куба щепить все доросле населення бустерною дозою вакцини у січні

30 дек, 15:30

Куба у січні розпочне вакцинацію бустерною дозою вакцини всього населення у спробі стримати інфекційний штам Omicron, інформує УНН з посиланням на агенство CubaDebate.

Деталі

Органи охорони здоров'я острова, які значною мірою залежать від туризму, минулого тижня повідомили про зростання кількості випадків коронавірусу на 35% за тиждень.

Станом на вівторок, вони зареєстрували не менше 44 випадків захворювання Omicron, хоча згідно зі статистикою, кількість випадків інфікування та смерті від Covid-19 залишається на рівні 1% від піку пандемії 22 серпня.

Міністр охорони здоров'я Хосе Анхель Портал Міранда повідомив, що загроза з боку Omicron спонукала Кубу прискорити свою кампанію з впровадження вакцинації, і що всі, хто має на це право, отримають вакцину в січні, повідомляє державне агентство CubaDebate.

Куба вже ввела близько 1,5 мільйона бустерів у столиці Гавані та для груп високого ризику, таких як медичні працівники. Найближчими тижнями ця кампанія поширюватиметься по всьому острову.

Доповнення

У країні 92% населення вакциновано як мінімум одною дозою щеплення, а 85% - повним курсом вакцини власного виробництва.

Це ставить країну на друге місце у світі після Об'єднаних Арабських Еміратів серед країн із населенням не менше 1 мільйона людей, щодо рівня вакцинації.

Куба випередила своїх сусідів у Латинській Америці та інших країнах з економікою, що розвивається, розробивши власні вакцини замість того, щоб конкурувати за вакцини, вироблені багатшими країнами.

Офіційні особи кажуть, що вакцини на основі білка на Кубі - Abdala, Soberana 02 і Soberana Plus - дають більше 90% захисту від симптоматичного Covid, коли пропонуються у трьох дозах, хоча ці твердження ще не були повністю перевірені в журналах, що рецензуються, або Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Галина Крижанівська

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258663.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua